Stari grad Sokolac

Stari grad Sokolac nalazi se na lijevoj obali Une, tri kilometra uzvodno od grada Bihaća, na strmoj krečnjačkoj hridi, odakle se pruža prelijep pogled na živopisni krajolik. Brežuljak na kojem je izgrađena tvrđava predstavlja istočni završetak brda Debeljača. Tvrđava je situirana na oko 60 metara iznad posljednje kuće u istoimenom naselju. Staro muslimansko mezarje i džamija upotpunjuju sliku ovog mjesta, u kojem je svoj viševijekovni smiraj našla ova vrijedna istorijska gradina. Kao materijalno svjedočanstvo brojnih istorijskih mijena tvrđava Sokolac i danas ima izuzetan estetski značaj u širem pejzažu Bihaćke kotline.
Sadržaj ovog članka kopiran je sa portala Nezavisnih novina, a original se nalazi na linku: http://www.nezavisne.com/zivot-stil/putovanje/Novo-ruho-tvrdjave-u-starom-gradu-Sokocu-kod-Bihaca-FOTO/342611

Kako biste uvijek bili informisani posjetite Nezavisne novine. Svakodnevno imaju najnovije vijesti iz države, regiona i svijeta. Nezavisne novine su 24 sata sa Vama, a vijesti na njihovom portalu su provjerene, pouzdane, brze, tačne, istinite i jasne.

Takođe, na portalu http://www.nezavisne.com možete pročitati vijesti iz ekonomije, sporta, nauke, tehnologije i kulture, kao i dnevni horoskop. Možete prelistati male oglase, potražiti i oglas za posao, a dostupna je i kursna lista koja je svakodnevno ažurirana.

Preporuka Motela Medium

Na udaljenosti od 3 km su smješteni rafting centri seoska domaćinstva koja upotpunjuju turističku ponudu našeg okruženja.
Smjestaj je mirn i  tih ležaji komforni i udobni.
Svaka soba ima kablovsku tv sa preko 100 kanala besplatan wifi
Svaka soba ima svoju kupaonicu.

[/vc_column_text]

Posjeta NP “UNA”

Posjeta NP “UNA”

Nacionalni park „Una“ prostire se dolinom gornjeg toka rijeke Une,...

Read More
Posjeta NP “Plitvička jezera”

Posjeta NP “Plitvička jezera”

Nacionalni park Plitvička Jezera 1979. godine upisan je u UNESCO-ov ...

Read More
Stari grad Sokolac

Stari grad Sokolac

Stari grad Sokolac nalazi se na lijevoj obali Une, tri kilometra uzvod...

Read More
Discover Rafting

Discover Rafting

O nama  Prenapučeni hoteli, nečist okoliš, bezlični obroci i slu...

Read More
Fly Fishing

Fly Fishing

Tekst...

Read More
Gurmanski užitak

Gurmanski užitak

Tekst...

Read More
[/vc_column][/vc_row]

E-mail: motelmedium@gmail.com      Telefon: +387 61 435 751